Bussiharrastajien sodat internetissä

Päivitetty 18.9.2016

Ennen 2000

Ennen vuotta 2000 bussiharrastajilla oli internetissä vain omia sivustojaan ilman keskustelupalstoja. Alan news-ryhmässä sfnet.keskustelu.liikenne.julkinen ei keskusteltu harrastusasioista, joten harrastajilla ei ollut mitään yhteistä keskustelufoorumia internetissä eikä siis ollut sotiakaan.

2000

Bussiharrastaja killerpop ja bussiammattilainen Kinmo perustavat bussiaiheisen irc-kanavan #bussipooli. Ircissä keskustelun nähdäkseen pitää liittyä kanavalle ja silloinkin näkee vain keskustelun siltä ajalta, mitä on paikalla, joten käyttäjämäärä on selvästi pienempi kuin foorumityyppisillä keskustelupalstoilla. Kanavalle kerääntyy muutama kymmenen bussiharrastajaa ja -ammattilaista.

2001

Sodat #bussipoolilla alkavat. Paremmin junaharrastajana tunnettu Gumrak kirjoittaa suorapuheista tekstiä bussiammattilaisista puolitotuuksiin perustuen ja Kinmo heittää Gumrakin pihalle. Gumrak kuitenkin vierailee kanavalla Kinmon ollessa poissa. Gumrak tekee automaattiskriptin joka heittää hänet pois kanavalta heti Kinmon tullessa paikalle.

Webbifoorumien edeltäjäksi syntyy #bussipoolin vieraskirja. Vieraskirjassa näkyy enteitä myös bussisodista, kun nimettömät käyttäjät alkavat provosoida muita, aiheena myöhemminkin paljon intohimoja herättävä Kabus. Vieraskirja suljetaan 2002 Bussit Forumin auetessa.

2002

#bussipoolin keskustelusta alkaa tulla varsin pääkaupunkiseutupainotteista. Monet muualta olevat alkavat kyllästyä "matalalattiakalustopistepooliin". Lopputuloksena Kinmo perustaa ammattilaiskanavan #linjuri, jolla on tilaa keskustella myös muusta kuin kaupunkiliikenteestä. Kinmon lisäksi muutama muu siirtyy kokonaan #bussipoolilta #linjurille, mutta suuri osa alkaa irkata molemmilla kanavilla.

Kahtiajako ammattilaiset vs. harrastajat jää elämään #bussipoolille jääneiden ammattilaisten ja harrastajien välille. Harrastajat nimittävät kuljettajia "arskoiksi" joita ei kiinnosta matkustajat pätkääkään, ammattilaiset taas harrastajia "scalawänkkereiksi" jotka haluavat vain uusia busseja liikennöitsijöiden taloudesta piittaamatta. Kuljettajat muistavat haukkua myös "insinöörejä", #bussipoolin runsaslukuista diplomi-insinööri/insinööri/tekniikan ylioppilas/insinööriopiskelija -laumaa joka tuntuu tietävän kaiken kuljettajia paremmin. kuukankon lausuma kuljettajien keskimääräisestä älykkyydestä saa osan ammattilaisista jättämään #bussipoolin muutamaksi kuukaudeksi.

Webbifoorumien esiinmarssi alkaa. BB perustaa Bussit Forumin, joka moninkertaistaa potentiaalisten lukijoiden ja kirjoittajien määrän. Webbifoorumeilla voi myös kirjoittaa täysin anonyymisti. Palsta saa tuhansia lukijoita ja satoja kirjoittajia. Kirjoittajien suuresta määrästä ja anonymiteettimahdollisuudesta johtuen BF:lle alkaa tulla myös epäasiallisia viestejä. Erot BF:llä kirjoittavien tietotasossa ovat suuret ja kommentteja tulee myös paljon siitä, kuinka vähemmän tietävät "alentuvat" kirjoittamaan enemmän tietäville itsestäänselviä asioita.

2003

bussit.com-sivustolle aukeaa ammattilaispainotteinen webbifoorumi, joka jää kuitenkin suhteellisen hiljaiseksi.

Ainakin yksi bussinkuljettajien ay-aktivisti alkaa kirjoitella BF:lle ay-asiaa. Harrastajat ajavat hänet pois painottamalla Bussit Forumin olevan harrastajien foorumi.

BF saa ensimmäisen varsinaisen häirikkönsä. BTApi aloittaa kirjoittelemalla täysin turhia viestejä ja huomautuksista suuttuneena varsinaisia häiriköintiviestejä. BTApi bännitään koko foorumilta, samoin myös irkistä.

2004

BB:n #linjurille tekemät botit potkivat vahingossa oikean käyttäjän pois, kun tämä yrittää potkia pois omaa roikkumaan jäänyttä kännykkäyhteyttään irkkiin. Muut operaattorit yrittävät tämän seurauksena saada BB:n botteja pois kanavalta, mutta BB vastaakin ottamalla muilta operaattereilta operointioikeudet pois. #linjurin väki perustaa uuden kanavan #linja-auto. BB:n ja muutaman entisen #linjurin operaattorin, etunenässä J_J:n, välille jää syvä riita valtauksesta, BB ottaa käyttöön lentäväksi lauseeksi muodostuvan "toisille kiusanteko on harrastusta tärkeämpää". BB bännii entisiä #linjurilaisia Bussit Forumilta.

Bussinkuljettajien lakko aiheuttaa paljon värikästä keskustelua kaikilla foorumeilla.

qwerty ilmaantuu Bussit Forumille ja hän ajautuu pian sanaharkkaan joidenkin muiden käyttäjien, etunenässä J_J:n, kanssa.

mrl586 alkaa kirjoitella suuret määrät vähäsisältöisiä viestejä sekä BF:lle että bussit.comiin. mrl586 tulee myös irkkiin ja aiheuttaa hankaluuksia eräälle ammattilaiselle lähettämällä hänen työnantajalleen irkissä kirjoitettua tekstiä, josta voisi luulla tämän ammattilaisen vuotaneen kalustosijoituksia harrastajille. Näin ei kuitenkaan ole, harrastajat ovat saaneet tiedot aivan luvallisin keinoin, mutta mrl586 potkitaan pois irkistä. Ammattilainen saa todistettua työnantajalleen ettei hän ole vuodon takana, kuitenkin ko. liikennöitsijä lopettaa kokonaan kalustosijoitusten kertomisen harrastajille. Webbifoorumeilta mrl586:tta ei potkita pois, vaan hän jatkaa kirjoitteluaan monen muun haukkuessa ja provosoidessa.

J_J alkaa käyttäytyä irkissä vihamielisesti monia muita käyttäjiä kohtaan. Hän haukkuu mm. uusia irkkiin tulijoita, bongausharrastajia, vanhoja keskusteluja seuraavia ja esimiesasemassa olevia. Lisäksi hän alkaa syyttää joitakin käyttäjiä BB:n kätyreiksi. Moni uusi irkkaaja lopettaa heti alkuunsa J_J:ltä saamansa vihamielisen vastaanoton takia.

2005

qwerty provosoituu Bussit Forumilla ja hän alkaa esiintyä nimimerkillä Ozzy, mutta väittää olevansa eri henkilö. Myöhemmin qwerty ottaa käyttöön myös muita multipersoonia. Bussit Forumin moderaattorina toimiva killerpop paljastaa #bussipoolilla qwertyn ja Ozzyn olevan sama henkilö, minkä vuoksi killerpop bännätään Bussit Forumilta.

BB:n ja entisten #linjurilaisten riidat leviävät #bussipoolille ja BB potkitaan pois #bussipoolilta. Riidat eivät kuitenkaan lopu siihen, vaan BB:tä haukutaan vaikkei hän olekaan itse paikalla. Riitaa vedetään esiin myös webbifoorumeilla.

Bussit Forumilla sotien osuus kasvaa asiaviestien kirjoittelun vähentyessä ja herjausviestien määrän kasvaessa suuresti. Asiattomien viestien poistaminen näyttää vähentyvän. Ylläpito puuttuu asiaan ja palsta siistiytyy.

BlueMan perustaa uuden webbifoorumin nimeltään Joukkoliikennefoorumi. Sodat ja asiattomat viestit yritetään pitää poissa tältä foorumilta.

mrl586 saa pitkät porttikiellot bussit.com:iin ja Joukkoliikennefoorumille.

2006

1.1.2006 IRCissä vaihdetaan merkistöä joillakin kanavilla ISO-8859-1:stä UTF-8:aan. Killerpop haluaisi myös #bussipoolin siirtyvän UTF-8:aan ja alkaa itse käyttää sitä. BlueMan ja kuukanko vastustavat merkistön vaihtoa ja potkivat killerpopin pihalle killerpopin käyttäessä UTF-8:aa.

J_J:n vihamielinen käytös yltyy entisestään, kun killerpop ei ole enää rajoittamassa sitä. #bussipoolin harrastajat kyllästyvät J_J:n vihamieliseen käytökseen ja siirtyvät BB:n perustamalle kanavalle #joukkoliikenne. #bussipooli hiljenee.

J_J alkaa käyttäytyä vihamielisesti myös Bussit Forumilla tekaistua nimimerkkiä käyttäen ja provosoi etupäässä qwerty:ä.

Delta perustaa uuden bussifoorumin Arktiset Bussit ja Bussit Forumille jäänyt keskustelu siirtyy suureksi osaksi sinne.

2007

bussit.com lopettaa toimintansa.

Useat eri käyttäjät, qwerty etunenässä, provosoivat Bussit Forumille jääneitä käyttäjiä, kertovat palstan olevan huono ja kehottavat siirtymään Arktisiin Busseihin. kuukanko saa porttikiellon Bussit Forumille nimitettyään sitä #joukkoliikenteellä runkkarifoorumiksi.

Joukkoliikennefoorumilla alkaa olla paljon lapsikäyttäjiä, jotka kirjoittavat vähäsisältöisiä viestejä. Ylläpito puuttuu asiaan, mutta lapset eivät aina ymmärrä sitä. Palstalla esitetään välillä kiivaita kommentteja ja jotkut lapset saavat jäähyjä.

2008

Rasbelin kyllästyy #joukkoliikenteellä joidenkin kuljettajien jatkuvaan provosointiin ja antaa provosoijille porttikiellon kanavalle. Osa potkut saaneista kiertää porttikieltoa ja jatkaa provosointia entistä kovempana. Myös aikaisemmin #bussipoolilla olleita kuljettajia tulee #joukkoliikenteelle provosoimaan Rasbelinia. Rasbelin poistaa kanavalta puheoikeudet osalta käyttäjiä. melfstro antaa #joukkoliikenteen operointioikeudet BB:n botille, jonka on tarkoitus antaa puheoikeuksia. Puheoikeuksien antaminen kuitenkin takkuaa ja monet harrastajat kyllästyvät tilanteeseen. BlueMan perustaa Joukkoliikennefoorumin mukaan nimetyn kanavan #jlf. Puheoikeusrajoitukset #joukkoliikenteeltä poistetaan, mutta BB potkii välillä aikaisemmin Bussit Forumille porttikiellon saaneita #joukkoliikenteeltä. Osa harrastajista lopettaa #joukkoliikenteellä irkkaamisen ja siirtyy #jlf:lle.

Bussit Forum lopettaa toimintansa.

Pitkän linjan harrastaja Joxa perustaa Bussidata-sivuston, jolle on tarkoitus kerätä kuva kaikista Suomessa liikenteessä olleista busseista. Joxa kopioi sivustolle myös Suomen Linja-autohistoriallisen Seuran sivuilla olleet kalustolistat.

2010

Joxa syyttää Suomen Linja-autohistoriallisen Seuran johtoa ja lukuisia harrastajia kielteisestä suhtautumisesta Bussidata-sivustoon ja lopettaa sen päivittämisen. Joxa saa kuitenkin tukea muilta harrastajilta ja jatkaa Bussidatan päivittämistä. Tapahtumien seurauksena Joxa on mukana perustamassa uutta yhdistystä, Suomen Linja-autoharrastajia.

2012

Joukkoliikennefoorumilla jatkunut nuorten käyttäjien vähäsisältöisten viestien kirjoittaminen saa aikaan purkauksen alkuvuodesta 2012, kun wade kertoo luvatta linja-autovarikolla käydessään näkemiään tietoja. Osa nuorista käyttäjistä poistuu Joukkoliikennefoorumilta kiivaan kritiikin vuoksi. Joukkoliikennefoorumille jääneistä nuorista käyttäjistä Palomaa ja zige94 saavat paljon kiivaita vastauksia viesteihinsä ja he vastaavat niihin vielä kiivaammin.